En de geweldig lekkere moelleux… die altijd lukt :)

Posted by ienemiene on zaterdag May 21, 2011 Under Allerlei

Een aantal weken geleden vond ik Jeroen’s recept ‘moelleux van chocolade die altijd lukt’ op internet. Buiten het feit dat ze mij steeds mogen roepen voor een moelleux, sprak vooral de ‘die altijd lukt’ me aan en dan nog eens klaar in 30 minuten. Ne mens zou voor minder twijfelen…
Meer had ik niet nodig om direct naar de winkel te vliegen om alles te halen dat ik nodig had.
Et voila, 30 minuten (waarvan 10 minuten in koelkast en 10 minuten in de oven) later genoten broer en ik van een zalig lekkere moelleux!Bij het maken van de allereerste moelleux van mijn leven, werd ik geconfronteerd met een probleem. Niet op bakvlak, nee hoor, daar zat alles perfect. Maar spreek het woord moelleux maar eens correct uit, was dat even niet zo evident. Na een kleine peiling, bleek dat bijna niemand in mijn omgeving het correct uitsprak, behalve mensen die iets te goed frans kennen :). Bij deze… moelleux spreek je uit als ‘moi-lleux’, voila dat weten jullie nu ook weer… of wisten jullie al… Waarom ze dan niet gewoon ‘moilleux’ schrijven, is mij tot nu toe nog een raadsel, te evident zekers?

Ok, tot zo ver het kleine taal-intermezzo… Sindsdien kwamen er nog enkele keren moelleux uit onze oven en hij lukt inderdaad steeds (al is het wel wat zoeken naar de oventijd als hij beslag iets langer in de koelkast heeft gelegen)! Maar Jeroen liegt dus niet šŸ™‚
Een geweldig makkelijke en voornamelijk ontzettend lekkere aanrader!
Het recept vind je op de site van Dagelijkse kost.

Smakelijk en geniet ervan!!

Leave a Reply