En soms loopt het mis…

Posted by ienemiene on maandag Aug 15, 2011 Under Naaikriebels

Het was al een tijdje geleden, maar zaterdag mocht Mevrouw Naaimachine eindelijk haar ding nog eens doen.
Tot naaien kwam ik de laatste tijd niet meer toe, maar dagelijks worden nog wel steeds verscheidene naaiblogs bijgelezen.
Er passeren zo geweldig mooie dingen, maar in mijn hoofd wordt het zinnetje ‘wow, hoe knap, dat ga ik ook proberen! vaak gevolgd door ‘Waar halen de mensen al de tijd toch vandaan??’.

Maar de laatste weken zijn er toch een aantal berichtjes geweest, die me met alle plezier toch een namiddagje tijd hebben doen maken voor Mevrouw naaimachine. En die berichtjes waren deze, deze en deze. Zo een T-shirtje wilde ik ook wel om in te slapen!

Dus zo geschiede… zaterdag kocht ik en half metertje streepjestricot Bij Pauli en eveneens wat boordstof. Thuisgekomen stond ik te trippelen om eraan te beginnen!

Maar er waren drie puntjes waar ik me wat zorgen over maakte;
1) Het patroon? Hoe in godsnaam ging ik van de eerste keer een T-shirtje maken dat perfect zou passen?
2) Help tricot! Nog nooit gewerkt met zo een dunnen en rekbare tricot en dan nog bovendien met streepjes, zucht… Maar ja, ik moest perse de streepjes hebben…
3) Boordstof? Geen idee hoe dat werkte! Maar voor alles een eerste keer…

Puntje 1 werd snel en efficiënt opgelost: een passend T-shirtje werd uit de kast gehaald en omgetoverd tot een passend patroon!

Ook het tweede zorgpuntje bleek niet zo erg! Na het knippen van de twee delen, werden ze bijna perfect aan elkaar gestikt. Zo blij dat ik was dat de streepjes zo perfect overliepen!Maar dan.. puntje drie! Ik was gewaarschuwd door het lezen van dit berichtje. Ik las de tips goed door, maar toch liep het mis. De boordstof onderaan golft gelijk gek. Op zich ook apart, al was het niet dat wat ik wou. Al denk ik dat, als ik zo’n boordje zou willen, me dat niet zou lukken.. Ik denk dat mijn boordstof te lang was, ik had namelijk op voorhand geen ring gemaakt van de boordstof. Maar had er wel voldoende aan ‘getrokken’ tijdens het stikken.
Dus ja, ik werd wat gefrustreerd en de bovenkant van het T-shirtje werd afgewerkt met gewone rode biais. Wie had ooit gedacht dat het werken met biais ooit een opluchting zou zijn..

Maar… het T-shirtje zit perfect, dus mijn patroon is goed! Alleen moest ik het voor het knippen 5 cm inkorten, want ik had maar een half metertje stof gekocht en dat was net te nipt. Maar dat onthouden we voor poging twee…

Leave a Reply