Het is er misschien het weer niet voor..

Posted by ienemiene on woensdag sep 28, 2011 Under Naaikriebels

Het is er misschien het weer niet voor, maar na het zien van deze mooie dekentjes kon ik niet meer wachten om er ook zo eentje in elkaar te toveren. Als eerste stap zocht ik een handleiding, ik tipte ‘dekentje paspel’ in in google en kwam op deze fantastische tutorial terecht. Een uurtje later had ik een super warm en aaibaar dekentje volledig in de romantische sfeer. Laat de koude avonden maar komen, ik ben er volledig klaar voor! De eerste keer werken met paspel heb ik zo ook achter de rug! Enkel moet ik vrijdag eens aan Ildadee vragen hoe ik nog dichter bij de paspel kan stikken.

En ik kan het niet laten om toch al mijn eerste en onafgewerkte Van Katoen babykleedje te laten zien. Ik ben er zo fier op :) .
Alleen staan de knoopjes er aan de voorkant nog niet op en ook de knoopsgaten vormen momenteel nog het probleem. Mijn 29 jaar oude naaimachine zal zich vrijdag bij Ildadee toch moeten bewijzen om het kleedje in de laatste fase niet te verpesten met mislukte knoopsgaten. Maar met Ildadee in de buurt moet het normaal wel lukken. Spannend! U krijgt het sowieso te zien volgende week, al dan niet mooier dan dat het kleedje nu is…


8 Responses to “Het is er misschien het weer niet voor..”

 1. Flexje Says:

  Superschattig je jurkje!! :)
  Jammer genoeg er niet bij vrijdag, dus bewonderen in het echt zal er niet van komen…
  Korter bij de paspel, ik stik het in met een blinde-rits-voetje… :)

 2. Ienemiene Says:

  Ik ben gisteren een gewoon ritsvoetje gaan kopen, want dat had ik nog niet.
  Kan je nog dichter stikken met een blinde rits voetje?

 3. Riet Says:

  Ik wou ook meteen zeggen: inderdaad: blinderitsvoetje! Zij legt het haarfijn uit: http://polkadotjes.blogspot.com/2010/03/paspelbandtutorialdoet-u-het-ook-zo.html

  Ik heb op Zieke Donderdag alleen maar zin om onder zo’n dekentje te kruipen! (En hoera voor het kleedje uiteraard.)

 4. Riet Says:

  (Oh, en als je dat nog graag je paspel wil topstichen, laat je die nog eens door je blinderitsvoetje gaan, maar dan met je naald een klein beetje verder van de paspel af.)

 5. Riet Says:

  Sorry voor de vele comments na elkaar maar ik ben eens in de tutorial van Emma en Mona gaan kijken: ze heeft het over een ritsvoetje maar op de foto’s zie je dat ze ook een blinderitsvoetje gebruikt: met twee gootjes.

 6. ienemiene Says:

  @Riet, dankjewel voor de tips! Ik was al blij dat ik na een jaar met een standaard voetje ineens een ritsvoetje had waar ik al dichter mee kan stikken. Volgende aankoop zal een blinde ritsvoetje worden. En waarschijnlijk op termijn een toch iets moderner naaimachine ter vervanging van de mevrouw uit ’84.

 7. ienemiene » Blog Archive » Met knoopjes en al! Says:

  [...] afgewerkte Van Katoen kleedje had u nog van mij te goed… et voila! Hilde hielp me vrijdag op weg met de knoopsgaten en het [...]

 8. Rosa Says:

  Superschattig je jurkje!!
  Jammer genoeg er niet bij vrijdag, dus bewonderen in het echt zal er niet van komen…
  Korter bij de paspel, ik stik het in met een blinde-rits-voetje…

  +1

Leave a Reply