Hoes voor Mevrouw Naaimachine

Posted by ienemiene on dinsdag Jan 4, 2011 Under Naaikriebels

Een aantal maanden geleden kreeg ik Mevrouw Naaimachine van mijn oma cadeau. Een super goed naaimachine dat ze op de kop had getikt bij een vriend van haar. Mevrouw Naaimachine is van het jaar 1984 volgens haar handleiding, oud dus… of toch voor een naaimachine. Maar ze doet het nog prima! Alleen was haar jasje wat uit de mode, wat saai en stoffig. In één woord eigenlijk lelijk te noemen, dus dringend tijd voor een nieuwe hoes!

Met volle moed begon ik. Het buitenstofje is het bekende ikea stofje en voor de binnenkant koos ik een effen geel/oranje stofje dat ik ook van de oma heb gekregen. Ertussen naaide ik nog dikke vlieseline om het wat dikker te maken. En toen kwam het… Mevrouw Naaimachine en het paarse biaislint bleken absoluut geen vriendjes te zijn, vooral in de bocht niet. Veel geprul en frustatie, gek werd ik ervan, er was bijna geen nieuwe hoes gekomen. Maar na een nachtje slapen en nieuwe moed ben ik er toch opnieuw aan begonnen en werkte ik de hoes vlotter dan gedacht af. En ik ben eigenlijk tevreden met het resultaat, of toch van een afstandje, want het paarse biais gedeelte bekijk je beter niet van dichtbij :).

Leave a Reply