Ongelofelijk fijne zondag!

Posted by ienemiene on zondag Feb 13, 2011 Under Allerlei

Vandaag een ongelofelijk fijne dag gehad vol met eigenlijk simpele dingen.

De dag begon al fijn met het feit dat ik kon uitslapen, altijd een goed begin van de dag. Dan mijn conditie weer op peil gebracht, met de mountainbike naar het zwembad gefietst en daar natuurlijk gezwommen en terug gefietst. En amai, ik was niet de enige in het bos, precies of ze hadden al de mountainbikers van het ganse land hier gedropt.

Sinds gisteren heb ik een eigen naaikamertje (eigenlijk gedeeld met de strijk) en op vraag van creamief toch al wat fotootjes (nog een beetje kaal, maar daar wordt aan gewerkt). Het naaikamertje kwam er op vraag van de broer die het een beetje moe was om met het geronk van de naaimachine op de achtergrond tv te kijken en eigenlijk ook wel handig voor mij dat ik vanaf nu niet meer alles moet opruimen in de living na een naaimomentje. En vanmiddag rolde het eerste naaisel vanonder de naaimachine in haar eigen kamertje, een cadeautje voor de oma!In de namiddag reden broer, papa en ik naar de oma. En met de missie van ritme in mijn hoofd stopten we onderweg voor een paar foto’s. En zonder al te veel risico’s te nemen, ben ik er in geslaagd om eindelijk de ritmefoto van de verlichtingspalen op de autostrade te trekken. Je kan niet inschatten hoe frustrerend het is als je elke dag 100 km langs van die palen rijdt met het woord ritme in je hoofd en ofwel geen fototoestel bij hebt ofwel de veiligheidsklik in je hoofd aanslaat dat het toch wat overdreven risico’s nemen is om voor zo een foto op de pechstrook te gaan staan. Nog even vermelden dat ik vanaf een brug over de autostrade veilig de foto heb getrokken :).

Bij aankomst bij de oma volgde er even een moment van ongerustheid en de vraag hoe we er in godsnaam toch in waren geslaagd om op zo een traag tempo bij haar te geraken en na mijn antwoord “sorry, ik was op zoek naar ritme”, was ze heel blij om ons te zien. En nadien nog gelukkiger toen ik haar een zelfgenaaid cadeautje gaf: een mandje in haar lievelingskleur rood! Ze is zo zot van rood dat ze echt alles heeft in het rood, maar echt alles! Het was zelfs zo dat toen ik het cadeautje af gaf en haar uitlegde dat het omkeerbaar was, ze toch verkoos om het met de kleine stipjes aan de buitenkant te gebruiken, want dan had ze meer rood :).

En ik kreeg van haar de bon uit de standaard om gratis naar de tentoonstelling van Lieve Blancquaert te gaan (ikke content, want de standaard was jammer genoeg gisteren uitverkocht). En dat was nog niet alles, ik kreeg zomaar voor niets van mijn oma een cadeautje: het geld voor het boek dat bij de tentoonstelling van Lieve Blancquaert hoort. En ondertussen is het geld al gebruikt voor wat ik het gekregen heb en heb ik het boek online besteld. Geweldig toch!
Mijn oma woont een paar huizen van het ijssalon Vica dat het allerlekkerste ijs maakt dat ik al gegeten heb. Bij deze is dit het standaardvraag wanneer we vijf minuten binnen zijn bij de oma ‘”wie moet wat hebben” en dan tien minuten erna is iedereen zoet met zijn galet. En het bezoek eindigt ook standaard met opnieuw bij Vica binnen te stappen om een litertje ijs mee naar huis te nemen. Wat is een mens soms toch snel content šŸ™‚

En zo werd mijn dag gevuld met mijn drie hobby’s sporten, naaien en fotografie, genoot ik van een ongelofelijk lekker ijsje, had een gezellige namiddag met papa en broer, en ik maakte mijn oma gelukkig en zij mij. Je zou het voor minder een geslaagde dag noemen!
En nu ga ik stilaan mijn bedje in, want morgen zeer vroeg dag en s’avonds secret valentine, spannend! Mijn secret valentine cadeautje werd vandaag nog afgewerkt met een kaartje. Hopelijk valt het in de smaak!

Leave a Reply